Findit.fi on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit.fi ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit.fi mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit.fi on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit.fi ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Keskiajan Pyhiä sivuja 3 erilaista

Kolme keskiajan käsinkirjoitettua irtosivua rukouskirjasta ja Raamatuista.
Kaksi sivua on 1200- lukujen ensimmäisistä pienistä ns. munkkiraamatuista ja tuo vasemman reunan eka värikäs sivu on 1400- luvun tunnetuimmasta rukouskirjasta Book of hours, tuntien kirja.

KUVAT 1-2
Kuvissa 1-2 on noin v. 1420 oleva koristeellinen ja värikäs sivu keskiajan tunnetuimmasta rukouskirjamallista: Book of Hours.

Tämä tuntien kirja määräsi päivittäiset rukoushetket milloin ne tuli suorittaa ja näissä oli usein esim kalenteri,pyhimysluetteloita, tekstejä, psalmeja ja rukouksia esim eri pyhimyksille. Ja eritoten rukouksia Neitsyt Marialle. Kulmissa oli toisinaan miniatyyrikuvia tai joskus koko sivun kuviakin. Värejä käytettiin runsaasti. Hyvin koristeellinen reunavyöhyke, köynnöstä ja puun lehtiä, ja kullatut, isot alkukirjaimet. Reunoissa tummempaa läiskää. Koko 180 x 135 mm. Kehyksessä happovapaan pahvin päällä ja lasi. Hinta= 950 eur.

KUVAT 3-5
Kuvassa 3 vasemmalla ja kuvassa 4 on 1200- luvun ns. munkkiraamatun molemmat puolet. Noin v.1240-60 tienoilta, Job:in kirjan luvut 17-21, teksti jaettu kahteen kappaleeseen, koristeena sinipunaisia R- alkukirjaimia, tyyliteltyjä koukeroita ja kappalemerkintöjä molemmilla puolilla yhtä runsaasti. Tässä sivussa koristelua on runsaasti, enemmän kuin tavallisesti. Koristekoukerot ovat äärimmäisen pikkutarkkaa työtä sulkakynillä. Värit pysyvät näissä hyvin, ikää 750-800 vuotta ja värit ovat yhä kirkkaat. Harmaat tekstin marginaali/ rajausviivat jätetty näkyviin, yleinen malli näissä. Sivun koko 185 x 125 mm. Hinta= 1000 eur.

Kuvan 3 oikeassa reunassa ja kuvassa 5 läheltä on 1280-luvun pienen taskukokoisen munkkiraamatun etusivu. Keskiajalta, 740 vuoden takaa. Aito nahkapergamentti, käsinkirjoitettu,ohut, kooltaan 155 x 110 mm, kuitenkin postikorttia hiukan isompi. Hinta= 900 eur.

KUVA 6
Viimeisessä kuvassa näkyy kaikkien taustapuolet.
Provenienssit= suomalaisen asiantuntijan kokoelmasta / kansainvälisestä huutokaupasta.

Ilmoittaja: Antiikkia Sijainti: 11130 Riihimäki  Näytä kartalla
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (17)
Sinun IP-osoitteesi liitetään viestiin. Meidän tietosuojakäytäntö
Väärä numero
Peruuta
Tykkää meistä Facebookissa saat ilmoituskoodi (arvo 10 €).
Findit.fi ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.