Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Håkan Sjöström s/s Tornator

950 €
Myydään Håkan Sjöström: s/s Tornator laivataulu. Kehystetty, lasipintainen akvarelli. Erittäin hyväkuntoinen signeerattu teos. Maalauksen koko: 37 x 54 cm. Kehystettynä koko: 69 x 52 cm.

s/s Tornator oli vuonna 1916 Kööpenhaminassa rakennettu, alun perin tanskalainen höyrylaiva. Se myytiin vuonna 1947 Suomeen ja oli vuosina 19471954 asti Merivienti Oy:n omistuksessa. Finnlines aloitti laivalla helmikuussa 1948 linjaliikenteen kuljettamalla Raumalta paperia ja sellua Atlantin yli. Päätesatamat olivat pääasiassa Yhdysvaltain itärannikolla. S/S Tornator romutettiin Antwerpenissä 1954.

s/s Tornator mainitaan Juha Watt Vainion tunnetussa laulussa Albatrossi. Lisäksi aluksesta on Ylen Elävässä Arkistossa filmi: Tornator-laivalla yli Atlantin elokuvakertomus suomalaisen Tornator-rahtilaivan matkasta Yhdysvalloista Suomeen vuodelta 1950.

Håkan Sjöström on turkulainen laivoihin erikoistunut vuonna 1934 syntynyt merimaalari. Toki hän maalaa mielellään muutakin, hänet tunnetaan myös taitavana Turun kaupunkinäkymien tallentajana. Mutta ennen kaikkea hänen rakkautensa laivoihin, joita hän kävi jo pikkupoikana 1940-luvulla ihailemassa Turun satamassa, on tehnyt Sjöströmistä tämän päivän tunnetuimman suomalaisen meri- ja laivamaalarin.

Vaikka Håkan Sjöström on pitkälti yli 50 vuoden aikana maalannut ehkä tuhansia laivatauluja ja avustanut kuvittamalla lukemattomia kirjoja sekä lehtiartikkeleita, ei se ole ollut hänen ainut ammattinsa. Håkan Sjöströmin taulut ovat levinneet ympäri maailman Japania myöten, ne ovat valtaosaltaan tilaustöitä ja niitä on mm. lukuisissa merenkulkumuseoissa ja erikoiskokoelmissa. Löytyypä hänen taulunsa jopa Ruotsin kuninkaan seinältä. Sjöströmin tauluja on ollut myös useissa näyttelyissä, joista tähänastisista merkittävin oli vuonna 2004 Turun Forum Marinumin yli 50 teoksen suurkatselmus. Lisäkuvia tarvittaessa.

Toimitus hyvin pakattuna Matkahuollon kautta ilman lisäkustannusta ostajalle.

Otan myös vastaan asiallisia vastaehdotuksia
Ilmoittaja: Erkki Hannu Sijainti: 49400 Hamina  Näytä kartalla
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Maksu: Ilmoittaja hyväksyy maksun Trustapin kautta
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.