Findit.fi är en gratis tjänst som finansieras genom att visa online annonser till våra besökare.
Vänligen överväga att stödja oss genom att inaktivera din annonsblockerare på Findit.fi.
Läs mera hur du inaktiverar Adblock på Findit.fi

Annonsen har utgått!

Raimo Seppäläs bok Brödrahjälp - Femtio år av arbete och uppbyggnad

15 €
Brödrahjälp - Femtio år av arbete och uppbyggnad av Raimo Seppälä 1990 inbunden. Pris: 15 euro. Mycket gott skick.

”Jag var medvetBok4_Raimo_Seppälä_951_95919_8_2slös men bröderna lyckades rädda mig och transportera mig till förbandsplatsen. Några av de bröder som hjälpte mig träffades på vägen av dödande skärvor. Det är en bild av brödraandan. Inte ens i den största nöd överger man sin broder.” Så här beskriver en krigsinvalid från Kymmene andan vid fronten. Under krigsåren lovade frontmännen att hjälpa varandra i alla situationer. Samma anda sporrade dem när de i augusti 1940 grundade Krigsinvalidernas Brödraförbund och denna anda har präglat Brödraförundets verksamhet under femtio år 1990.

Krigsinvalidernas Brödraförbund är en i hela världen unik organisation: förbundet har bl a. åtagit sig att svara för många vårdinrättningar. I andra länder har detta ansvar fallit på statens lott. Brödraförbundets arbete fortsätter. År 1990 finns det omkring 40 000 krigsinvalider och deras medelålder är 72 år.

Denna bok berättar öppet och rättframt om hur bröderna har hjälpt varandra och om Brödraförbundets insatser under krigsåren och i fredstid. Utöver ett digert arkivmaterial har författaren haft tillgång till intervjuer med tiotals krigsinvalider i olika delar av Finland.
Brödrahjälp är en historik som låter människan, ögonvittnet, deltagaren berätta om sina egna erfarenheter.
Annonsör: --- Plats: ---
kategori: Böcker & Litteratur Typ: Säljes
Gilla oss på Facebook så får du en annonskod (värde 10€).
Findit.fi ansvarar inte för den utannonserade varan eller annonsens innehåll. Reklam-SMS förbjudet. Annonsören vill ej bli ringd av tele- eller annonssäljare. Har du övriga frågor eller åsikter, vänligen kontakta vår kundtjänst.