Findit.fi on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit.fi ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit.fi mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.

Suuri Ersari käsinsolmittu 356 x 262 cm villaa

950 €

Turkmenistanin alueella asuvien Ersari- paimentolaisten käsinsolmima villamatto. Koko n. 356 x 262 cm hapsut mukaanlukien. Käsinsolmittu ja kasvivärein värjätty.

Maton koko on suuri ja sen loimi on harmaata karkeaa vuohenvillaa. Nukka on pehmeää villaa.
Harmaat pitkät n 15 cm hapsut molemmissa päissä.
Ennen hapsuja lyhyt 4 cm leveä kelim- kudontainen sileä reuna.

Kuviona tämä perinteinen Afgaanimatoillekkin tyypillinen Gul- norsunjalkakuvio. Matossa on kaunis syvänpunainen pohja ja tumma väri on tummaa indigonsinistä, joka päivänvaloa heikommassa valossa näyttää mustalta.

Maton toista päätyä tarkastellessa huomataan sen reunan hieman ottavan sisään keskeltä ks.kuvat 4 ja 5. Matosssa on päädyissä keskellä hieman mutkaa hapsurajassa ja vähän lainetta toisessa päässä ennen päätyä, koska sitä ei ilmeisesti menneisyydessä ole tarpeeksi pesun jälkeen venytetty tarpeeksi tuosta keskeltä, jolloin matto on keskeltä hieman kutistunut ja lyhentynyt. Minua tuo ei ole haitannut, mutta ostaja huomioikoon tämän mikäli haluaa kaupat tehdä.

Muuten puhdas ja ehjä. Usein tämän kuvioiset aidot myydään yleisnimellä Afgaanimattoina, mutta tosiasiassa oikea maton solmija on tässä matossa Ersari- paimentolaisheimo.

Aidoille käsinsolmituille matoille pesu vain kylmällä vedellä ilman pesuainetta. Villan luonnollista rasvaa ei saa pestä voimakkailla pesuaineilla pois , muuten langat voivat kuivua ja katkeilla, sekä kovilla pesuaineilla yhdistettynä lämpimään veteen herkät kasvivärit leviävät ja värjäävät maton.

Kaunis nomadimatto Ersari- paimentolaisilta jos arvostat perinteitä ylläpitävää tuhatvuotista käsityötaitoa. Ja Matkahuolto kuljettaa.
Ilmoittaja: Antiikkia Sijainti: 11130 Riihimäki  Näytä kartalla
Osasto: Huonekalut & Sisustus Tyyppi: Myydään
Ilmoittajan kaikki ilmoitukset (16)
Tykkää meistä Facebookissa saat ilmoituskoodi (arvo 10 €).
Findit.fi ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.