Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Pyhiä sivuja 1200 ja 1400- luvulta


Keskiajalla näitä valmistettiin kirjapajoissa ja luostareissa. Nämä vaativat keskiajalla huikean määrän työtä, jokaisella työvaiheella kun oli usein omat tekijänsä. Ensiksi nahan tekijä muokkasi eläimen nahan ohueksi ja leikkasi siitä sivut. Toinen kirjoitti tekstit, kolmas maalasi koristeelliset alkukirjaimet ja koristekuviot, neljäs osasi kullata yksityiskohtia jos kultausta tarvittiin ja lopuksi sitomiseen erikoistunut käsityöläinen kokosi sivut ehjäksi upeaksi kirjaksi sitomalla.Tekstiin ja kuviin käytettiin sulkakyniä sekä ohuita karvapensseleitä.
Värit valmistettiin huolellisesti ja ne kestävätkin näissä helposti tuhatkin vuotta säilyttäen sävynsä.

Näiden hinnat vaihtelee paljon, haitaria on muutamasta kympistä aina 20000 euroonkin / yksi sivu.
Koristeellisuus ,väritykset, miniatyyrikuvat ja runsas kultaus lisäävät hintaa ja voivat hienon maalatun kuvan kanssa 10, 20 tai 50 x-kertaistaa koko hinnan verrattuna sellaiseen perussivuun. Harvinainen työpaja tai tunnettu provenienssi nostavat hintaa myös.

KUVAT 1-3
Noin vuodelta 1420 oleva koristeellinen ja värikäs sivu keskiajan tunnetuimmasta rukouskirjamallista: Book of Hours.Tämä tuntien kirja määräsi päivittäiset rukoushetket milloin ne tuli suorittaa ja näissä oli usein esim kalenteri,pyhimysluetteloita,tekstejä, psalmeja ja rukouksia esim eri pyhimyksille. Ja eritoten rukouksia Neitsyt Marialle. Hyvin koristeellinen reunavyöhyke, köynnöstä ja puun lehtiä, ja kullatut, isot alkukirjaimet. Reunoissa tummempaa läiskää. Vasikannahkaa.Koko 180 x 135 mm. Myös takana on kultausta ja väriä.
Hinta= 900 eur.

KUVAT 4-5
1200- luvulta Raamatun sivu. Noin v.1240-60 , Job:in kirjan luvut 17-21, teksti jaettu kahteen kappaleeseen, koristeena tavanomaista runsaammin sinipunaisia R- alkukirjaimia, tyyliteltyjä koukeroita molemmilla puolilla runsaasti. Väripigmentit pysyvät näissä hyvin, ikää 760-780 v ja värit yhä kirkkaat.Vasikannahkaa. Koko 185 x 125 mm.
Hinta= 950 eur.
Ilmoittaja: Antiikkia Sijainti: 11130 Riihimäki  Näytä kartalla
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Sinun IP-osoitteesi liitetään viestiin. Tehdäksemme palvelumme varmaksi ja turvalliseksi, lähetetyt viestit voidaan suodattaa ja tarkastaa. Meidän tietosuojakäytäntö
Väärä numero
Sulje
Tykkää meistä Facebookissa saat ilmoituskoodi (arvo 10 €).
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.