Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Ilmoitus on vanhentunut!

Kaksi keskiajan sivua

Kaksi käsinkirjoitettua irtosivua keskiajalta, materiaali on pergamenttia, ohueksi käsiteltyä vasikannahkaa. Kansainväl huutokauppatalosta.

Näitä valmistettiin kirjapajoissa ja luostareissa, työvaiheella oli omat tekijänsä. Nahan tekijä muokkasi eläimen nahan ohueksi ja leikkasi siitä sivut. Toinen kirjoitti tekstit, kolmas maalasi koristeelliset alkukirjaimet ja koristeet, neljäs kultasi jos sitä tarvittiin ja lopuksi sitomiseen erikoistunut käsityöläinen kokosi sivut ehjäksi upeaksi kirjaksi sitomalla. Tekstiin ja kuviin käytettiin sulkakyniä sekä ohuita karvapensseleitä. Jos tekijä oli tarpeeksi taitava saattoi hän tehdä itse useammankin työvaiheen.

KUVAT 1-3
Noin v. 1420-1450 oleva koristeellinen ja värikäs sivu keskiajan tunnetuimmasta rukouskirjamallista: Book of Hours.
Tämä tuntien kirja määräsi päivittäiset rukoushetket milloin ne tuli suorittaa ja näissä oli usein esim kalenteri, pyhimysluetteloita, tekstejä, psalmeja ja rukouksia esim eri pyhimyksille. Ja eritoten rukouksia Neitsyt Marialle. Kulmissa oli toisinaan miniatyyrikuvia tai joskus koko sivun kuviakin. Värejä käytettiin runsaasti.
Koristeellinen reunavyöhyke, köynnöstä ja puun lehtiä, ja kullatut, isot alkukirjaimet. Reunoissa läiskää. Koko 180 x 135 mm. Kehyksessä happovapaan pahvin päällä ja lasi. Voisi laittaa vielä parin millin korkuisen paspatuurin, niin sivukaan ei vastaisi silloin lasiin. Värit kirkkaat ja kulta kiiltää. Myös taustapuoli on yhtä koristeellinen, kultaa sielläkin.
Hinta= 950 eur.

KUVAT 4-5
1200- luvun ns. munkkiraamatun sivu. Noin v.1240-60 tienoilta, Job:in kirjan luvut 17-21, teksti jaettu kahteen kappaleeseen, koristeena sinipunaisia R- alkukirjaimia, tyyliteltyjä koukeroita ja kappalemerkintöjä molemmilla puolilla yhtä runsaasti. Tämä isot alkukirjaimet ja sinipuna oli näissä se tyypillinen koriste, tässä sivussa koristelua on enemmän kuin tavallisesti. Sivun koko 185 x 125 mm, on kehystetty + lasi.
Hinta= 1000 eur.
Ilmoittaja: --- Sijainti: --- ---  
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.