Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Aito arkku 1400-luv Englannista

12 000 €
Ole hyvä ja lue teksti kokonaan ennenkuin teet päätelmiä. Tämä on ensimmäinen kerta kun maassamme myydään julkisesti keskiaikaista arkkua, siis arkkua, jonka vuosiluku alkaa numeroilla 14...tai vanhempi. Suomessa ei koskaan ole ollut ensimmäistäkään myyjää, jolta näitä olisi saanut. Olen perehtynyt näihin harvinaisuuksiin jo 25 vuoden ajan, vaikka leipätyö onkin ollut turvallisuus ja Poliisialalla. Olen tästä ollut jo viime vuonna yhteydessä kansallismuseoon, museoihin, kansainväl huutokauppaan ja pariin taidesäätiöönkin.

Arkku on Englantilainen, v 1480-1500. Aito, iso ja harvinainen arkku Ruusujen sodan lopulta, jossa Lancasterin ja Yorkin suvut kävivät sotaa Englannin kruunusta v. 1455-1485 ja sitä seuranneen Tudor- suvun ajalta v.1485 eteenpäin.

Matka-arkku, 15 mm lehtipuulautaa, päällystetty vettähylkiväksi nahalla ja vahvistettu kauttaaltaan ristikkorakenteella naulaamalla ristiin rautasuikaleilla. Tämän ikäisissä on tehty aina jotain restaurointeja,mutta tämä on päässyt vähällä.
Isot rautakahvat, toinen alkup ja toinen vaihdettu jo mahd 1500-luvulla. Alkuper 3 lukkoa + 3 salparautaa,ei avainta. Pit 122 cm, lev 46 cm ja kork kansi kiinni 56 cm ja auki 82 cm. Paino n. 25-30 kg. Pohjan peltisuikaleet myöhemmin lisättyä vahvistusta.
Valkoiset pilkut ovat paperimaisia verhoilun rippeitä.

Englannissa on toinen, identtinen, samanikäinen arkku, joka kuului 1400- luv lopussa korkea-arvoiselle henkilölle. Nämä molemmat arkut on mahdol tehnyt sama seppä.

DOKUMENTIT= Arkusta on esittää Englannin taideviraston kulttuuriviranomaisen vientilupayksikön johtajan lausunto, aiempi provenienssi, ostokuitti, virallinen rahtikirja ja Lontoossa myönnetty kuvallisen sertifikaatin kaksoiskappale. Alkuper sarjanumeroitua sertifikaattia säilytetään Lontoon keskusrekisterissä. Arkku ei tarvinnut kulttuuriesineen maastavientilupaa, sillä Englannin viranomaisten asettamat rajat arkun ostohinnalle eivät täyttyneet.

PROVENIENSSI= Englantilaisesta yksityiskokoelmasta.
Ilmoittaja: Antiikkia Sijainti: 11130 Riihimäki  Näytä kartalla
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.