Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Ilmoitus on vanhentunut!

Raamatun sivu 1200- luvulta

950 €
Käsinkirjoitettu Raamatun irtosivu 1200- luvulta, materiaali on pergamenttia, ohueksi käsiteltyä vasikannahkaa. Kansainvälisestä huutokauppatalosta.

1200- luvun ns. munkkiraamatun sivu. Noin v.1240-60 tienoilta, Job:in kirjan luvut 17-21, teksti jaettu kahteen kappaleeseen, koristeena sinipunaisia R- alkukirjaimia, tyyliteltyjä koukeroita ja kappalemerkintöjä molemmilla puolilla yhtä runsaasti. Tämä isot alkukirjaimet ja sinipuna oli näissä se tyypillinen koriste, tässä sivussa koristelua on enemmän kuin tavallisesti. Sivun koko 185 x 125 mm, kehystetty happovapaalle pahville + lasi.

Näitä valmistettiin kirjapajoissa ja luostareissa, työvaiheella oli omat tekijänsä. Nahan tekijä muokkasi eläimen nahan ohueksi ja leikkasi siitä sivut. Toinen kirjoitti tekstit, sekoitti väripigmenteistä värit ja maalasi koristeelliset alkukirjaimet ja koristeet, hän myös kultasi jos sitä tarvittiin ja lopuksi sitomiseen erikoistunut käsityöläinen kokosi sivut ehjäksi upeaksi kirjaksi sitomalla. Tekstiin ja kuviin käytettiin sulkakyniä sekä ohuita karvapensseleitä. Jos tekijä oli tarpeeksi taitava saattoi hän tehdä itse useammankin työvaiheen.

Tämä isot alkukirjaimet ja sinipuna oli näissä pikkuRaamatuissa se tyypillinen koriste, kultausta ei nähty tällöin vielä kovin usein, mutta Hovin, luostareiden ja nimekkäiden tekijöiden isokokoiset Raamatut olivat poikkeus, niissä oli jo tuolloin kultaa ja kuvia ylenmäärin, mutta tätä sinipunaista koristelua on lähes kaikissa muissa. Hinta= 950 eur.
Ilmoittaja: --- Sijainti: --- ---  
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.