Findit on ilmainen palvelu joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteenamme on pitää Findit ilmaisena.
Voitte auttaa meitä vapauttamalla Findit mainostenestäjästä. Ohjeet kuinka poistat Adblockerin käytön, löydät tästä.
Findit on ilmainen palvelu, joka rahoitetaan näyttämällä mainoksia. Tavoitteemme on pitää Findit ilmaispalveluna.
Voit auttaa meitä painamalla Salli kaikki painiketta.

Ilmoitus on vanhentunut!

Raamatunsivu 1200- luvulta

700 €
Keskiajalta, 740- vuoden takaa aito 1280- luvun pienen taskukokoisen munkkiraamatun sivu. Aito nahkapergamentti ,käsinkirjoitettu, ohutta vasikannahkaa, kooltaan 155 x 110 mm, kuitenkin postikorttia hiukan isompi.

Nämä pienet Raamatut oli ensimmäisiä taskuissa mukana kannettuja kun maaseudulla kylästä kylään vaellettiin sanaa julistamassa.
Sellaista 7-8 kilon jättiteosta ei muutenkaan olisi jaksanut kauaa mukanaan kanniskella.

Teksti todella hämmästyttävän pientä, latinaa, käsinkirjoitettu sulka ja karvakynillä, jaettu kahteen kappaleeseen, sinipunaisia kappalemerkintöjä ja koristeita. Värit yhä kirkkaat. Harmaat marginaaliviivat on jätetty näkyviin, joilla tekstin kohta rajattiin.
Etusivulla Raamatun kappaleluku 13. Takana luvun nro 14.

Tämä isot alkukirjaimet ja sinipuna oli näissä pikkuRaamatuissa se tyypillinen koriste, kultausta ei nähty tällöin vielä kovin usein Hovin,luostareiden ja nimekkäiden tekijöiden isokokoiset Raamatut olivat poikkeus, niissä oli jo tuolloin kultaa ja kuvia ylenmäärin, mutta tätä sinipunaista koristelua on lähes kaikissa muissa. Tässä sivussa koristelua on niukasti.

Provenienssi kerrotaan ostajalle, dokumentteja on kaupasta näyttää. Tämä sivu on hankittu suomalaisen pitkän uran tehneen antiikkikauppiaan ja asiantuntijan omasta kokoelmasta, joka on myös näistä yleisölle luennoinut. Näiden hinnat vaihtelevat suuresti, siihen vaikuttaa esim. ikä, kunto, koristelun ja kultauksen runsaus sekä harvinaisuus.

Tulee happovapaan pahvin päällä lasikehyksessä. Tämä tuli minulle maksamaan 900 eur. Myisin nyt 700 eurolla.

Tällä osastolla minulla on toinenkin ilmoitus, jossa on 2 keskiajan sivua, katso nekin, kiitos.
Ilmoittaja: --- Sijainti: --- ---  
Osasto: Antiikki & Taide Tyyppi: Myydään
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.