1930-luvun LIPUT vain 1,80 e per kpl, IPNOS

Turkulaisen Ipnos-Pastillien Lippu- ja Vaakunakeräilykuvasarja 1930-luvulta. Eri valtioita on yhteensä 66! Sarjan kokonaismäärä oli aikoinaan 80 kpl.
Leipätehdas Ipnos aloitti Turun Linnakadulla 1910-luvulla koneellisesti valmistaa näkkileipää. Heikki Huhtamäen johdolla Ipnos rupesi valmistamaan vohveleita v. 1936 ja keksejä v. 1938. Makeisten valmistus alkoi v. 1936.
Tunnetuin pastilli oli Figarol. Ipnos toi markkinoille myös Budapest-suklaakonvehdit, jotka ovat edelleenkin myynnissä. Pörssiyhtiö Huhtamäki Oy on Heikki Huhtamäen alunperin Kokkolaan perustama yhtiö, Oy Huhtamäen Tehtaat.

Luettelen valtiot suomenkielisinä: Suomi, Islanti, Tanska, Grönlanti, Saksa, Iso-Britannia, USA, Japani, Eesti, Latvia, Liettua, Danzig, Unkari, Jugoslavia, Tsekkoslovakia, Romania, Afganistan, Kuuba, Haiti, Meksiko, Guatemala, Ecuador, Chile, Kolumbia, Hollanti, Belgia, Turkki, Johor, Egypti, Tripolis, Tunisia, Marokko, Bolivia, Argentiina, Etelä-Afrikka, Brittiläinen Guyana, Brittiläinen Intia, Nigeria, Jamaica, New Foundland, Queensland, Mauritius, Straits Settlements, Kanada, Tanganika, Njassamaa, Sierra Leone, Itävalta, Korea, Birma, Liberia, Abessiinia, Kongo, Persia, Siam, Mantsuria, Kiina, Kambotsa, Bulgaria, Kreikka, Andorra, Ranska, Luxemburg, Espanja, Irlanti, Portugali,
Korteissa valtion nimi on neljällä kielellä:
Saksa, Englanti, Ranska ja Espanja.

Monen valtion nimi on vuosien aikana muuttunut!

Kortit on liimattu ruutupaperille, josta pyyhin lyijykynällä kirjoitetut valtioiden nimet pois. Kaikkien taustakuvat ovat ko. valtion nimeä lukuunottamatta samanlaiset. Kuva kääntöpuolesta otettu netistä, josta löysin vain tämän yhden eli Saksan lipun ja vaakunan taustakuvan.

Koko n. 6 x 4 cm.

Harvinaisuuksia!
Ajan tuomaa patinaa ja kuluneisuutta.

Hinta VAIN 1,80,- euroa per kpl eli yht. 118,80,- euroa sis. lähetyskulut seurantakoodilla.
Ei yksittäismyyntiä!

Även på svenska.
Nouto ja tutustuminen milloin vain!

HUOM!
Voit ehdottaa vaihtoa.
Ilmoittaja: Kari Haanpää Sijainti: 61400 Ylistaro  Näytä kartalla
Osasto: Harrastus & Keräily Tyyppi: Myydään
Findit ei vastaa ilmoitetusta tuotteesta tai ilmoituksen sisällöstä. SMS-viestien lähettäminen ilmoittajalle mainostarkoituksessa on kiellettyä. Ilmoittaja ei halua ilmoitus- ym. myyjien soittelevan. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai mielipiteitä, ottakaa ystävällisesti yhteyttä asiakaspalveluumme.